Yerel Düzey Sağlık Çalışma Gurubu Operasyon Planı Uygulama Tatbikatı
28 Eylül 2023

MUĞLA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI  (TAMP)

YEREL DÜZEY SAĞLIK ÇALIŞMA GRUBU OPERASYON PLANI UYGULAMA TATBIKATI

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Organizasyonunda Yerel Düzey Sağlık Çalışma Gurubu Operasyon Planı çerçevesinde, İlimizin Afet ve Olağan dışı durumlara karşı hazırlık kapsamında; Menteşe ilçesinde meydana gelen 7,1 şiddetinde deprem senaryosu üzerinden 15 resmi özel kurum ve kuruluşlar ile STK’dan 350 personel ve 25 aracın katılımı ile uygulama tatbikatı gerçekleştirildi.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak Kurum/Kuruluşlar arası koordinasyon ve işbirliğinin ve sağlık tesislerimizin afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlık kapasitesinin arttırılması amacıyla düzenlediğimiz bu tür tatbikatlarda hedefimiz; afet ve olağan dışı durumlarda sağlık tesislerimizin tıbbi araç gereçlerle donatılmış profesyonel ekiplerle yapılacak olan erken ve etkin müdahale sonucu olası can kayıplarını ve sakatlıkların minimum seviyeye düşürülmesi olacaktır.

TATBİKATA KATILAN KURUM VE KURULUŞLAR.

İLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ (AFAD)

UMKE

İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ