Yenidoğan Canlandırma (NRP) Uygulayıcı Sertifikalı Eğitimi
30 Kasım 2023

08-09-10 Kasım 2023 ve 22-23-24 Kasım 2023 tarihlerinde Yenidoğan Canlandırma (NRP) Uygulayıcı Sertifikalı Eğitimi Gerçekleştirildi

Ülkemizde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülmekte olan Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) kapsamında; doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Müdürlüğümüz D Blok Eğitim 08-09-10 Kasım 2023 ve 22-23-24 Kasım 2023 tarihlerinde Yenidoğan Canlandırma (NRP) Uygulayıcı Sertifikalı Eğitimi düzenlenmiştir.

NRP Uygulayıcı Sertifikalı Eğitimleri, İl Sağlık Müdürlüğünden Eğitim Sorumlusu Tıbbi Teknolog Durmuş Ali KARADAĞ’ın açılış konuşmasıyla başlamış olup, Tıbbi Teknolog Durmuş Ali KARADAĞ, Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinden Doç.Dr.Nilay HAKAN, Doç.Dr.Özkan İLHAN ve  Uz.Dr.İpek KOCAOĞLU, İl Ambulans Servisi Başhekimliğinden ATT Filiz AŞIK, AABT Semra YİĞİT ve Dr.Mustafa KESKİN ile Komuta Kontrol Merkezinden Dr.Bilge Kağan UZUN tarafından verilmiştir.

NRP Uygulayıcı Eğitimine kamu ve özel hastaneler ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Yenidoğan Ambulans görevlisi olmak üzere toplam 48 sağlık personeli katılmıştır.

Eğitimin yazılı ve uygulamalı sınavlarından sonra Tıbbi Teknolog Durmuş Ali KARADAĞ’ın kurs değerlendirmesinden sonra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Filiz AKAÇ’ın kapanış konuşmasının ardından kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Filiz ALKAÇ ve Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr.Sakine YENİÇERİ ile eğitimciler tarafından verilmiştir.

• NRP Resim 16.jpg
  • NRP Resim 15.jpg